joi, 12 martie 2009

Restaurant Montalcino



Nu am fi nimic fara istorie… nu am fi nimic fara povesti… nu am fi nimic fara traditie…De aceea avem onoarea de a va introduce in istoria gastronomiei italiene de lux. Si pentru ca bucataria italiana inseamna mai mult decat pizza si paste, Montalcino are onoarea de a va invita acolo unde s-a nascut limba italiana pura: regiunea Toscana.

Ar putea oare exista, un trup fara suflet? Fara indoiala, nu. Si sufletul regiunii toscane, este Montalcino, un oras aflat la 70 mile de Florenta, orasul unde s-a creat in secolul 14, un vin “negru care face bine”, care avea sa scrie istoria pentru vinurile din Italia. In podgoriile din Montalcino, s-a creat in secolul 14, vinul “Brunello”, un vin care avea sa devina peste secole, unul dintre cele mai scumpe, cele mai bune si cele mai rare vinuri din lume…

Dar istoria nu s-a oprit aici si regiunea Toscana, nu a reusit doar sa ofere Italiei cel mai pur dialect, cel mai rar vin… a fortat nota si i-a oferit Italiei un plus in gastronomie: Florenta, inima Toscanei, este recunoscuta pentru specialitatile din carne de vita. Cei care isi traiesc viata dupa regula impusa de grecul Zorba, vin in Florenta pentru “un ras sanatos, o vorba buna si o mancare gustoasa”, pentru ca numai aici pot servi “bistecche alla florentina” (biftec dupa reteta traditionala din Florenta), “trippa Toscana”, (un meniu special preparat din fasii de carne de vita pregatita cu ulei de masline si ceapa) dar si renumitele “pepose”, mini-gratare din carne de vita servite cu rosii si neaparat vin rosu, Brunello di Montalcino.

Acum, ca am facut impreuna o incursiune in istoria Italiei, in gastronomia de lux a Italiei si in podgoriile Italiei, nu-i asa ca ti-am stranit curiozitatea? Atunci te asteptam, in cadrul restaurantului nostru, pentru a te bucura alaturi de noi de un strop de istorie, de mancare traditionala Toscana , de un vin bun, istoric am putea spune; si mai ales…de o calatorie gastronomica fara egal!

Niciun comentariu: